søndag 4. desember 2011

Frost ute

Laget et lysglass til med frosteffekt, men denne gangen utenpå glasset.

Eggehvite er penslet på utsiden av glasset og sukker er strødd på så det fester seg. La tørke. Siden dette kan drysse, synes jeg denne varianten passer best utendørs. Et lite sløyfebånd og litt granpynt, så passet det fint sammen med det vesle minitreet vi har ved inngangen.

Minitreet har vi kjøpt på menighetens julemesse, og vi kjøpte et tilsvarende og hadde inne for et par år siden. Jeg er ikke helt sikker på hvordan det er laget, men tror ikke det er starten på et nytt tre, men derimot toppen på et tre. Som rett og slett er stukket ned i en potte med jord. Det holdt flott inne til jul for et par år siden, og nå som vi har det utendørs blir det sikkert ikke dryssing. Det får nok litt pynt fram mot jul, kanskje noen små røde hjerter. (For de som synes det er ille å raide deler av trær i skogen, så har vi mye skog i Østmarka...)

Ja, det med frosteffekt, det må vi jammen skape selv utendørs i år. Det er ingen utsikter til frost og snø. I fjor på denne tiden hadde vi masse av det, som den gangen jeg fotograferte lysglass ute i snøen.

Dette glasset er samme versjon som i går, men kun med decoupagelakk. Utenpå motivet er det lakk med glittereffekt selv om man ikke ser det så godt på bildet. Det skader ikke å prøve, dette er jo i realiteten perfekt gjenbruk og da kan man prøve og feile litt. Morro er det uansett for ungene med decoupage og samling på pene servietter :)


Viser også fram lysglass Karoline og jeg lagde i 2009. Da slo vi til med glitterdryss utenpå decoupagelakken. Og angret oss litt, siden det drysset. Men for et par dager siden hadde ei funnet fram til det innlegget, og tipset om at hun fikserer ting med glitter ved å spraye med spraylakk kjøpt på Biltema. Det gjorde hun utendørs, og da satt glitteret. Så det må jeg få tak i, og så kan vi kanskje gå amok med glitterdrysset igjen.

Under lysglassene ligger adventsløperen, og i kveld skal det andre lyset i adventskransen tennes. Ha en fin og koselig 2. søndag i advent :)

2 kommentarer:

Gunn`s Kort sa...

WOW:) Så lekkert det øverste glasset ble:) Her har det kommet litt snø nå.
Klem Gunn

Kjersti sa...

Så koselig utelys, det ble så bra :-)