onsdag 26. oktober 2011

Vintage sybilde

Viser fram et vintage sybilde jeg laget på Vintage Photo-kurs med Heidi Bakkerud på Ski-treffet. Vi skulle lære en teknikk for å overføre utprintete bilder på akvarellpapir med OmniGel. Og samtidig laget vi et bilde som Heidi hadde laget design på og gjort i stand elementer til.

Selve overføringen gikk ikke så bra for min del, men Heidi var forberedt på at første gang var vanskelig så hun hadde ekstra overførte bilder klar. Man skulle påføre OmniGel med pensel på papiret, og da gjaldt det å treffe akkurat med hvor raskt man jobbet og hvor mye som ble påført. Etter tørking skulle vi da klare å fjerne fotopapiret og trykket stå igjen på akvarellpapiret. Får satse på at øvelse gjør mester...

Det var et kjempekoselig kurs med bare fem deltakere - litt deilig etter det travle julekurset rett før. Vi tok utgangspunkt i et ferdigkjøpt lerret, motivark ble limt på og så ble bilde og elementer plassert. Stemplene er bla fra Hobbykunst Norge og Heidi hadde stanset ut Tim Holtz-sybyste og litt annet.

Blomstene ble laget i papir fra Tim Holtz som kan pusses med sandpapir på kantene. De fembladede blomstene er stanset ut med en retroflower-punch og den rosa er laget av en dies fra TH.

Ingen kommentarer: