tirsdag 13. mars 2012

Ungdom uønsket på Ski-treffet

I høst deltok jeg på Ski-treffet i regi av Minne-hjørnet for første gang, og hadde det veldig trivelig. Meldte meg på alt da til vårens treff som foregår nå til helga. Har gledet meg lenge, og siden det var plasser ledig på treffet sendte jeg en epost for å melde på Karoline til lørdagen. Vi hadde også planlagt å gå på et par kurs.

I går fikk jeg svar, om at her var det 18 års grense, så hun kunne ikke delta på treffet. Jeg var nemlig "dum" nok til å skrive at min datter på 16 1/2 (snart 17) kunne tenke seg å delta på treffet hvis det var plasser ledig... Det ble noen eposter fram og tilbake, og jeg ringte i går ettermiddag etter å ha fortalt det til Karoline. Ingen av oss kunne forstå at det går an å sette en aldersgrense på 18 år, vil de unngå "barn" burde man i steden ha satt grensen på 16 eller 15 år. Begrunnelsen er at noen av deltakerne klaget i fjor høst fordi en 15 åring deltok, de har "frihelg" uten mann og barn, og vil dermed ikke ha andres barn rundt seg. Spørsmålet er om de som klaget mente at man skulle gå til slike ytterligheter i hva slags aldersgrense man setter. Ekstra spesielt er dette i scrappemiljøet, hvor det er mange utrolig flinke 15-16 åringer som driver med hobbyen, det ser man i både norske og utenlandske blogger. Nå skal det nevnes at Karoline kunne få "lov" til å gå på kursene (som selvsagt koster ekstra), det var selve treffet hvor man sitter i et lokale med scrappesakene sine hun ikke var velkommen. (Og vi skulle ikke overnatte, hvis det var noe problem når damene finner fram vinflaskene sine...)

Vesker til scrappehelgen var kjøpt inn, men jeg har valgt å melde meg av. Fikk telefon i formiddag, og bestemte meg i går for at jeg ikke ville delta selv hvis Karoline ble nektet deltakelse. Jeg støtter ikke opp om et treff hvor ungdom utestenges. Forstår godt at barn ikke nødvendigvis passer på et slikt treff, men takhøyden bør være såpass at voksne damer kan hygge seg også med ungdom til stede. Synes dette er en egokultur, uten tanke på rekruttering av yngre. Dem om det.

Karoline var da i alle fall velkommen til Bikuben på demodagen nylig med Tim Holtz og Dyan Reaveley, og jeg drar heller dit sammen med henne på kurs og andre tilbud de har framover. Gleder meg alt til kurs med Prima om to uker.

4 kommentarer:

Connie sa...

Enig med deg,mange flinke tenåringer som sikkert hadde kost seg masse på et kurs /treff. Synd.
Herlig bilde av henne da.
Klem Connie

Gunn`s Kort sa...

I alle dager?! Nå har jeg ingen erfaring selv med slike treff, men skal på mitt første på Steinkjerscreppa:)
Jeg kommer til å uthøre hvordan det er der. Synes det er merkelige greier. En voksen ungdomsjente flyr da ikke omkring og skråler og forstyrrer! I hverfall ikke min engleKamilla:)
Klem

Heidi sa...

Kan aldri tenke meg at dette er en regel andre plasser i landet. Har foreløpig fått kommentarer ang et par andre scrappetreff hvor ungdom ned mot 14-15 år deltar, med stor suksess. Hadde vært artig og visst om det i det hele tatt er andre treff som setter en aldersgrense, og da opp mot 18 år. (Jeg forstår at et treff ikke er lagt opp for barn.)

Anonym sa...

På jeg pleier å være er det barn ned til 10-12 års alder og jeg har aldri hørt noen klage på det. Hadde det vært små barn som hadde løpt rundt ville jeg skjønt det, men ikke en ungdom som er der for treffets del. Er det ikke flott at ungdommene er interessert i hobbyen vår da? Jo flere som driver med kortlaging/scrapping, jo bedre, syns nå jeg.