lørdag 25. februar 2012

Demo med Dyan Reaveley

Skal via bilder og noen kommentarer gi noen inntrykk fra demoen med Dyan Reaveley hos Bikuben i går.

Dyan er først og fremst kjent for å drive med Art Journal, og det meste hun viste var arbeider med det, i tillegg til bruk av tags. Art Journal er relativt ukjent utenfor miljøet som driver med kort og scrapping, og jeg er ikke den beste til å forklare det. Men kort fortalt har man en bok, gjerne en gammel bok, som man fyller med tegning, maling, små setninger eller et lite dikt, i allverdens uttrykk og teknikker. På arbeidsbordet til Dyan lå en av hennes Art Journals, en tykk bok, opprinnelig en regnskapsbok tror jeg. Fargerik og veldig tykk, fordi de fleste av sidene er fylt med farger, former, utklipp, tegning, stempling, ord osv osv. Helt fantastisk var den!

Dyan Reaveley er britisk, og hennes ting har tidligere vært solgt i Storbritannia. Nå er hun med i Ranger-teamet, og har fått sitt eget merke: Dylusions. Hennes stil er fargerik, og det ses også på hennes Ink Sprays i 12 klare, sterke farger. I tillegg har hun stempler og stensiler, og disse korresponderer/kan kombineres. Ja, og alt ble utsolgt på Bikuben i går før vi kom, så dette var populært!

I løpet av demodagen var det tre grupper som var der i tre timer, og vi ble igjen delt i to. De 30 første så på Dyan, og de 30 andre så først på Tims demo. Etterpå byttet vi. Noen satt, og noen sto, og dette byttet vi på. På Dyans demo var jeg så heldig å få sitte.

Og her er Dyan klar for demoen, flott og fargerik, på tross av at antrekket var i sort/hvitt. Hun startet forøvrig med å feste silikonunderlag med dobbeltsidig tape til arbeidsbordet, og dette er perfekt underlag når man jobber. Det samme bruker Tim, og de sprayer direkte på underlaget, og det kan lett og kjapt rengjøres.

Karoline var med, og hun likte Dyans demo best. Tror hun ble veldig inspirert, og når vi får tak i noe av utstyret etterhvert håper jeg Karoline vil forsøke seg på en del av det vi lærte. For dette er midt i blinken for en ungdom, Dyan har en morsom og frisk stil. Forøvrig presenterte hun seg som først og fremst en lærer mer enn en kunstner, og hun hadde evnen til å lære bort.

Som sagt jobber Dyan også mye med tags i tillegg til Art Journal. Disse kan brukes som de er, limes på et kort, i et album, eller selvsagt være en del av Art Journalen.

Ranger har smarte vannpensler, og Dyan har fylt dem med fargene sine, som hun bruker til fargelegging av detaljer som hun stempler på.

Her er en av taggene klare, den har fått festet på et utklippet stempeltrykk, og underlaget har fått flere lag med spraying, bruk av stempling, sjablonger osv. Veldig fargerikt :)

Dyan var opptatt av at man ikke skulle planlegge for mye, men jobbe underveis. Og dette er en dame som ikke lar noe gå til spille! Hver dråpe "plukkes opp" på tags eller andre underlag, og stemplene rengjøres ikke. Men de stemples rene. Spesielt i Art Journalen, hvor ledige sider får overskuddsavtrykk fra stemplene eller stensilene.

Fasinerende å se Dyan bla i Art Journalen sin, et fargefyrverkeri, men samtidig hvor sort og hvitt brukes mye. Sort til stempling, sjablonger og tekst, og med hvit penn tegner Dyan inn massevis av detaljer på underlag og motiver.

Her er hun i gang med et turkis underlag hvor hun har brukt Dabber. Hun tipset om at man bør bruke 3 toner av en farge, gjerne i kombinasjon med en kontrastfarge. Eller kombinere de lyse eller de klare. Under stemplene (Archival Ink?) kan man plukke av papiret, og der er det trykket en fargeoversikt som gir tips om hvilke farger som passer sammen. Sirklene er påført med sjablonger, og der man kan skimte ytterkanten av en sirkel, har hun rett og slett brukt plastkorken til å "stemple" med. Alt kan brukes!

Her er hun underveis med en ny dobeltsidig side. Hun begynner alltid med å spraye med vann, så sprayer hun med ink, mer vann. Trykker av det overskytende med papir. Og her brukte hun noe supersmart. Rett og slett en hel kjøkkenpapirrull som var presset litt flat, som hun trykket mot underlaget. Påfører stensil, sprayer med vann, snur stensilen for å få et annet avtrykk osv. Varmluftpistolen brukes flittig.

Og så går Dyans demo mot slutten. Hun skriver noen setninger om demoen, om hvor koselige vi var.

Her er to av tagsene som ble laget underveis i demoen. Legg merke til skjelettansiktet, det er et av stemplene hennes, som påføres snodig hår. Men hun har også jenteansikter på samme stempelplaten.

Det var en utrolig flott opplevelse å oppleve Dyan. Masse teknikklæring, supre tips, og et innblikk i et helt nytt uttrykk som arbeid med Art Journal er. På Dyans blogg kan du se en video som viser en miniversjon av demoen. Nå gleder jeg meg til Bikuben får inn noen av Dyans produkter igjen, så jeg kan forsøke meg. Ellers kan man selvsagt bruke mye annet som gir omtrent samme uttrykket.

Ingen kommentarer: